Onderzoek naar mogelijke brandstichting bij Veenendaals café dat eerder werd beschoten

Dak van de Markt na beschieting in augustus 2018.
Dak van de Markt na beschieting in augustus 2018. © RTV Utrecht / Mark van der Wel
VEENENDAAL - De politie onderzoekt of iemand geprobeerd heeft om café Dak van de Markt in Veenendaal in brand te steken. Dit nadat er vanochtend brand was uitgebroken bij de voordeur van de kroeg aan de Markt. Een woordvoerder van de politie bevestigt het onderzoek: "Wij willen graag weten hoe die brand is ontstaan."
Eigenaar Sytse is vandaag op de terugweg vanaf zijn vakantieadres als RTV Utrecht contact met hem weet te leggen. "Ik weet nog niet precies hoe en wat, maar het roept uiteraard herinneringen op aan vorig jaar." Daarmee doelt de café-eigenaar op een serie beschietingen in 2018. In april was er toen een mislukte poging om het gebouw te beschieten waarbij de schutter bijna zijn of haar eigen voet raakte. Later lukte het wel de kroeg te raken in april en augustus.
Na beide beschietingen in 2018 moest de kroeg tijdelijk dicht van de burgemeester. Uiteindelijk zette de café-eigenaar een oproep aan de schutter online: "Je hebt iets tegen mij of tegen mijn zaak, ik weet het niet, maar realiseer je dat je hier meer mensen mee raakt. Er werken hier 24 mensen, onder wie jongens en meisjes die hier een bijbaantje hebben in het weekend. Ik kan me goed voorstellen dat die ouders wat ongemakkelijker op de bank zitten voortaan. Dit moet nu ophouden!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.