Sluiseiland mag er komen, Vianezen teleurgesteld

© sluiseiland-vianen.nl
VIANEN - De Raad van State heeft een groepje inwoners van Vianen in het ongelijk gesteld. Zij wilden via de rechter de bouwplannen voor het Sluiseiland tegenhouden. Het eiland vlakbij de historische binnenstad moet worden bebouwd als het aan de gemeente ligt. Bewoners van de Merenborch kijken uit op het zuidelijk deel van het eiland en zijn bang voor hoogbouw. Ook zouden er meer huizen komen dan hen was voorgehouden door de gemeente.

RAAD VAN STATE

In de uitspraak van de Raad van State worden de bezwaren van de bewoners ongegrond verklaard. Volgens de Raad zal het plan voor het Sluiseiland zoals het er nu ligt, niet leiden tot een onaanvaardbare aantasting van de privacy van omwonenden.
In totaal zijn er plannen om maximaal 184 woningen te bouwen op het hele eiland. Op het zuidelijke deel zouden de meeste huizen moeten komen, 108. Eerder zeiden bewoners tegen RTV Utrecht dat ze verwachten daarmee een "muur van woningen tegenover zich te krijgen".
UNIEK SLUISEILAND?
Verslagenheid bij de bewoners dus die via Facebook onder de naam Uniek Sluiseiland? reageren: "Ondanks alle moeite en kosten, uren van onderzoek, onderling overleg hebben wij vandaag de uitslag, van ons beroep over het voor ons Vianen zo belangrijke Sluiseiland, gekregen. Wat een teleurstelling voor alle direct betrokken en natuurlijk alle inwoners uit Vianen die ons gesteund hebben. Wij gaan dit eerst verwerken en analyseren".
Wat een teleurstelling voor alle direct betrokkenen
Uniek Sluiseiland?
De Vianezen geven het nog niet helemaal op. "We bieden de handschoen aan de gemeente om nogmaals met ons in gesprek te gaan". Ze vinden dat ze daar recht op hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.