RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Militaire oefening Houten: goede training, leuk om te zien, maar ook mensen werven

1/3
HOUTEN/NIEUWEGEIN - Overvliegende chinooks, schoten over en weer en auto's van burgers die gecontroleerd werden door bewapende militairen. De militaire oefening in Houten deze week is voor veel bewoners van die omgeving niet te missen. En dat is ook precies de bedoeling want Defensie hoopt meer mensen warm te maken voor een baan in het leger.

Het is de 11e herstelcompagnie van de luchtmobiele brigade die deze dagen oefent in Houten. Zij zijn de manusjes van alles die simpel gezegd alles repareren. Motoren, vrachtwagens, terreinwagens, wapens of al dat andere dat kapot kan gaan, weten zij te fixen. Soms onder moeilijke omstandigheden, als ze bijvoorbeeld in een conflictsituatie aan het werk zijn.

Dat moet dan ook getraind worden en dat is wat er in Houten gebeurd. Het scenario is dat er een conflict is tussen fictieve staten. Terwijl er her en der geschoten wordt, moet de herstelcompagnie aan het werk.

WERVEN

Maar de bezigheden in Houten deze week draaien om meer dan het trainen van de militairen. "We willen de bevolking laten zien wat we doen", vertelt majoor Peter Voermans. En daar zit volgens hem ook zeker een wervingsaspect aan. "We zijn op zoek naar technisch personeel en willen heel graag laten zien dat onze baan heel aantrekkelijk is."

De oefenlocatie was dan ook goed gekozen want het weiland waar de chinooks aan het werk waren, ligt naast middelbare school Houtens. Eerder vandaag gaven militairen op de school voorlichting over het werk van Defensie. En in de middag stonden de leerlingen met hun neus bovenop de actie toen er ook een aanval geoefend werd en er (met losse flodders) geschoten werd.


"Leuk voor ons. Maar ook voor de bevolking", zegt Voermans. Toch is de oefening volgens hem niet alleen maar een gezellig uitje. Er wordt ook serieus geoefend en Houten bleek daar heel geschikt voor. "Om onze pelotons in verschillende gebieden te laten werken. Zowel in bos als verstedelijkt gebied."

De militairen van 11e Herstelcompagnie van de luchtmobiele brigade zijn nog tot en met vrijdag te zien in de omgeving van Houten.

Dag 3 militaire oefening Houten


Peletonscommandant Patrick van der Maas vertelt in UVandaag over de militaire oefening in Houten


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -