RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Heftige beelden van gewapende overval op Chinees restaurant Bunnik

1/2
BUNNIK - De politie heeft vandaag in Bureau Hengeveld bewakingsbeelden verspreid van de gewapende overval op een Chinees restaurant in Bunnik. Voor een buit van nog geen duizend euro werden werknemers en gasten onder schot gehouden.

Zondagavond 18 augustus rond 21.00 uur zat een aantal mensen nog te eten bij Hong Kong Garden aan de Molenweg. De rust werd wreed verstoord toen drie gemaskerde en gewapende mannen de zaak binnenstormden. De zaak kwam vandaag uitgebreid aan bod in Bureau Hengeveld.

Bewakingsbeelden van overval op Chinees restaurant Bunnik


BEDREIGEN

Op de beelden is te zien dat twee overvallers over de afhaalbalie springen. Een van hen heeft een groot mes waarmee hij op de eigenaresse en haar dochter afspringt. In paniek rennen de moeder en de dochter het restaurantgedeelte in. De derde overvaller gaat door de klapdeuren het restaurant in en bedreigt daar het personeel en de nog aanwezige gasten. Die duiken van schrik op de grond.

De overvaller met het mes blijft dreigend met het wapen bij de bar staan, terwijl de andere man kennelijk als taak heeft de kassa te openen. Ondertussen houdt de derde overvaller vanuit de deuropening de mensen in het restaurant onder schot. Als de kassa is geopend en leeggeroofd, verdwijnen de overvallers. De buit: een paar honderd euro.

De mannen zijn rennend de Stationsweg overgestoken en langs de Sint Barbarakerk gegaan. Mogelijk zijn ze ook door de Koningin Julianalaan en de Burgemeester van de Weijerstraat gekomen. Een van de overvallers heeft onderweg zijn masker verloren.

GASTEN

Er waren niet zoveel mensen meer in het restaurant, een vader en zijn zoon heeft de politie al gesproken. Maar er zat ook nog een stelletje bij het raam te eten. Zij hebben afgerekend meteen nadat de overvallers vertrokken waren. De politie wil hen graag nog spreken.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1 is de man met mes. Hij is ongeveer 20 jaar en ongeveer 1.90 meter lang. De man droeg een zwart trainingspak en had de capuchon over zijn hoofd. Voor zijn gezicht had hij een zwart masker. Hij droeg zwarte sportschoenen met een witte streep.

Verdachte 2 is ook rond de 1.90 meter. Hij droeg ook een zwart masker en een zwart trainingspak. Op zijn been is een groen logo te zien, mogelijk van FC Barcelona. Verder heeft hij mogelijk wat langer haar, dat hij verstopt onder zijn capuchon.

Verdachte 3 is de man met het vuurwapen. Deze overvaller droeg eveneens een zwart masker en zwart trainingspak met de capuchon over zijn hoofd. Hij is ook rond de 1.90 en is zo rond de 20 jaar oud. Alledrie de mannen droegen lichtblauwe latex handschoenen.

Wie informatie heeft over deze overval kan bellen met de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht