Gezocht: boze puber die de ringen van zijn moeder uit het raam gooide op Terschelling

Niet de bewuste ring
Niet de bewuste ring © ANP
UTRECHT - Wie is de puber die 25 tot 30 jaar geleden de sieraden van zijn moeder uit het raam van een vakantiehuis op Terschelling gooide? Jaap van Eijk uit Bilthoven wil het graag weten, want hij heeft de ringen teruggevonden.
Het is al jaren een goed verhaal dat verteld werd op de verjaardagen. Een dwarse puberzoon zou na een ruzie de inhoud van de juwelendoos van zijn moeder uit het raam van hun vakantiehuis op Terschelling hebben gegooid. Ondanks dat er natuurlijk onmiddellijk gezocht werd naar de sieraden, werden ze niet teruggevonden. En dus ging de familie weer naar huis.
Het huisje waar ze verbleven, is van de schoonouders van Jaap van Eijk. Jaar in, jaar uit vertelde vooral zijn schoonmoeder op verjaardagen en familiebijeenkomsten over de dwarse puber. Ook Jaap vertelt nog geregeld het verhaal. En vorige week leverde dat onverwachts een doorbraak op.

METAALDETECTOR

"We hadden een gast op Terschelling en die had een metaaldetector. Van het een kwam het ander en dat verhaal werd natuurlijk opnieuw verteld. En die knaap zei: vind je het goed dat ik op jullie terrein ga zoeken", beschrijft Jaap.
Hoge verwachtingen had hij niet, al hield de familie altijd hoop de sieraden terug te vinden. "Wij hebben ook in de loop der jaren, iedere keer als we in de tuin zaten te werken, gedacht van het zal toch niet gebeuren dat we die ringen vinden."
Maar wat de familie al die jaren niet lukt, lukt de gast binnen een dag. "Hij kwam de volgende dag trots binnenzetten met een gouden ring", vertelt Jaap. "En hij zei: ik zoek nog wel even verder. De volgende dag kwam hij weer binnen met een gouden ring! Twee gouden ringen, in perfecte staat."

EIGENAAR GEZOCHT

Nu de ringen na al die jaren dan eindelijk boven water zijn, wil Jaap graag weten van wie ze zijn. "We zijn ontzettend nieuwsgierig naar de eigenaar of de knaap die ze destijds heeft weggegooid."
De zoektocht richt zich op mensen die ergens in 1990-1995 in de omgeving van Bilthoven woonden. "Mijn schoonmoeder was Ineke van Rijn en die was nogal betrokken bij de hockey- en tennisclub in Bilthoven. Ze verhuurden niet grootschalig, dat ging naar vrienden en kennissen. Dus we vermoeden dat zowel de moeder als die zoon uit deze omgeving komen."
Wie het verhaal herkent wordt gevraagd contact op te nemen. De familie heeft daarvoor ook op Facebook een oproep gedeeld. Een foto van de sieraden staat er niet bij: om te controleren of het wel echt de betrokken familieleden zijn die zich melden, moet de rechtmatige eigenaar de sieraden beschrijven.
Gezocht: boze puber die de ringen van zijn moeder uit het raam gooide

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.