RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bekende graffitikunstenaar Jan is de Man maakt muurschildering voor school in Houten

1/4
HOUTEN - Jan Heinsbroek alias Jan is de Man heeft een grote muurschildering gemaakt voor de toekomstige klimmuur van OBS De Bijenkorf in Houten.

Voor de bekende graffitikunstenaar, zelf deels opgegroeid in Houten, was het een reisje 'back to memorylane'. Hij kwam zelfs mensen van vroeger tegen die nu ouders zijn van de school. Een bijenkorf met daarin een echt raam heeft een prominente plek op de muurschildering. De school laat weten zeer trots te zijn op het resultaat.

De klimmuur is het eerste onderdeel van het nieuwe schoolplein van OBS De Bijenkorf. De komende jaren zal de speelplek verder worden vernieuwd met onder meer een freerun-parcours, een verkeersplein voor skelters en een speelhuis in de vorm van een bijenkorf.

Jan is de Man is vooral bekend van zijn geschilderde boekenkast op een muur bij de Amsterdamsestraatweg. Het kunstwerk werd zo goed ontvangen, dat de graffitikunstenaar nu niet alleen in eigen land veel werk heeft, maar ook over de grens. Zo heeft hij inmiddels muurschilderingen gemaakt in Londen, Kopenhagen en het Franse Boulogne-sur-Mer.

 | Foto: OBS De Bijenkorf

 | Foto: OBS De Bijenkorf

 | Foto: OBS De Bijenkorf


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -