RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

G-voetballers tekenen contract bij FC Utrecht: "Droom die uitkomt"

1/3
UTRECHT/VIANEN - Elf voetballers met een beperking spelen dit seizoen in de rood-witte kleuren van FC Utrecht. Ze komen uit in de Bijzondere Eredivisie. Vandaag tekenden de G-spelers, die lid zijn van v.v. Brederodes uit Vianen, hun contract. Dit gebeurde in het bijzijn van FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen en doelman Maarten Paes. Op 29 september is de eerste wedstrijd.

"Dit intiatief past goed bij onze waarden", vertelt directeur commercie Joost Broerse. "FC Utrecht is er voor iedereen en we stimuleren de sportparticipatie in de regio, ook voor kinderen met een beperking. Veel kinderen hadden vroeger de droom om profvoetballer te worden en te spelen in de clubkleuren van hun favoriete club. We zijn verheugd dat we deze droom uit kunnen laten komen voor deze jonge voetballers."

FC Utrecht heeft vanaf nu een eigen G-team


LOCATIE
De duels in de Bijzondere Eredivisie worden steeds op een andere locatie gespeeld en zijn voor iedereen te bezoeken. Op 29 september wordt de speelronde gehost door FC Utrecht, op de velden van Sportcomplex Zoudenbalch. Het is de bedoeling dat er ieder seizoen weer een ander team uit de regio Utrecht aan de beurt is om het Bijzondere Eredivisie Team van FC Utrecht te worden. "Zo laten we zien dat het ook mogelijk is om op het hoogste niveau te spelen als je een beperking hebt", legt Broerse uit.

De voetballers die in aanmerking komen voor de Bijzondere Eredivisie kunnen een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben. Dit varieert van autisme of een ontwikkelingsachterstand tot een spierziekte. De uitslagen van de wedstrijden zijn van ondergeschikt belang. "Ze worden wel genoteerd, maar het plezier staat voorop", aldus Broerse.

Naast FC Utrecht zijn ook ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior Rotterdam, VVV-Venlo en sc Heerenveen van de partij in de Bijzondere Eredivisie. De competitie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Joost Broerse over G-team van FC Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -