RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe tegenvaller Uithoflijn: trams rijden in december op halve kracht

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Een nieuwe tegenslag voor de Uithoflijn. In plaats van iedere vijf minuten vertrekt er iedere tien minuten een tram van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park. Daarmee wordt de volledige capaciteit van tram 22, zoals de Uithoflijn bij ingebruikname gaat heten, niet benut. Daar gingen provincie en gemeente wel grotendeels van uit.

Deze nieuwe verwachting spreken verkeerswethouder Lot van Hooijdonk en gedeputeerde Arne Schaddelee uit in een brief aan de gemeenteraad en Provinciale Staten. De beoogde starttijd van de tram blijft wel eind dit jaar, 16 december 2019.

De eerdere optimistische planning om afgelopen zomer te rijden moest al worden bijgesteld. Er waren nog te veel problemen met wissels en slagbomen. Deze mankementen zijn hardnekkiger dan gedacht en zorgen er nu ook voor dat er bij de start van de tram minder ritten gereden kunnen worden. Buslijn 12, die door de Uithoflijn tot het verleden zou behoren, blijft daarom voorlopig rijden om de klap op te vangen.

ONBETROUWBARE TECHNIEK
Het grootste probleem schuilt nog steeds in de zogeheten assentellers. Deze sensoren voelen aan of er trams aan komen rijden en communiceren dat door aan bijvoorbeeld slagbomen. Bij regen was de afwatering bij deze tellers niet op orde en ook bij warmte treden er storingen op.

Met nieuwe software is een deel van de structurele problemen opgelost. Maar het voorkomen van incidentele storingen moet nog los worden getest en dat kost veel tijd. Bij de Koningsweg, waar de slagbomen nog niet goed werken door de problemen met de assentellers, staan voorlopig verkeersregelaars tot het systeem naar behoren functioneert.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -