RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trap van Moreelsebrug naar perrons Utrecht CS klein stapje dichterbij

UTRECHT - De extra trappen aan de Moreelsebrug komen een klein stapje dichterbij. Dat blijkt uit antwoorden van Wethouder Everhardt vandaag tegen de Utrechtse gemeenteraad. De brug loopt van de Croeselaan richting het Moreelsepark over het spoor dicht bij Utrecht Centraal. De brug is een cadeau van de Rabobank, die aan de Croeselaan haar hoofdkantoor heeft.

Al vanaf het begin is er verwondering over het feit dat de brug niet aansluit op de perrons van Utrecht Centraal. De brug scheert over de meest zuidelijke punten er van. Iedereen in Utrecht zou die aansluiting willen hebben: gemeenteraad, bestuur, reizigersorganisaties, ProRail, NS en reizigers. Alleen Klépierre ligt al jaren dwars. De eigenaar van Hoog Catharijne wil dat zoveel mogelijk reizigers langs de winkels in HC lopen.

Recent sprak ProRail zich uit over de situatie op Utrecht Centraal. De groei van het aantal reizigers gaat zo hard dat er opstoppingen ontstaan bij de roltrappen. Met name op het perron waar de trein naar Amsterdam vertrekt, is het erg druk tijdens de spits. Volgens de spoorbeheerder zou een aansluiting van de Moreelsebrug op de perrons verlichting bieden.

Eerder sprak de Raad van State zich uit, de aansluiting mag er niet komen, tenzij het te druk wordt op het station en de veiligheid in het geding komt. Dat punt is nu bereikt, zeggen alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad. Zij vroegen vandaag aan de wethouder om te zorgen dat de trappen er zo snel mogelijk komen. Die zei dat ProRail het bevoegd gezag is. ProRail doet een onderzoek naar de veiligheid op perrons. Als daaruit blijkt dat de situatie op de Utrechtse perrons daar aanleiding toe geven, komen de trappen een stap dichterbij. De wethouder vermoedt dat er in het eerste kwartaal 2020 meer duidelijk wordt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -