RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

PvdA en Groenlinks stellen vragen over plannen Henschotermeer

WOUDENBERG - De PvdA en Groenlinks gaan vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over de zorgen van omwonenden van het Henschotermeer bij Woudenberg.

Bewoners lieten in juli middels een brief al weten zich zorgen te maken over de plannen die de exploitant van het meer heeft. Er zou te veel commercieel gedacht worden en te weinig aandacht zijn voor behoud van bossen en natuur. Zo zou er een horecagelegenheid komen. Ook zijn ze helemaal niet enthousiast over de mogelijke komst van een activiteitenhal.

Tot slot schreven de buren dat de planmakerij in strijd is met het bestemmingsplan. Ze hopen dan ook dat de ontwikkeling in het gebied zo snel mogelijk wordt stilgelegd.

Osman Suna van de PvdA snapt beide zowel de exploitant als bezorgde omwonenden: "Ik snap dat de uitbater aan het investeren is voor zijn eigen winst. Maar wat doe je met de gewone burgers en wat doe je met je collega's in de buurt van de plas?", vraagt hij zich af. "De vrees die ik heb is dat zij geen aandacht krijgen."

VERANTWOORDELIJKHEID

Het recreatieschap is per 1 januari 2018 opgeheven. De vraag is dus in hoeverre de provincie invloed kan uitoefenen op de plannen van de exploitant. "Ik ga tijdens de Statenvergadering van 25 september vragen stellen over welke mogelijkheden de provincie heeft. In hoeverre hebben wij zeggenschap?", aldus Suna.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht