RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waarde van huizen naar recordhoogte

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De waarde van woningen breekt records. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen staat op recordhoogte en nog nooit steeg die waarde zo hard als het afgelopen jaar. In de provincie steeg de WOZ-waarde van woningen gemiddeld met 8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vandaag naar buiten komen.

Alleen in Noord- en Zuid-Holland en Flevoland zijn de WOZ-waarden sneller gestegen dan in de provincie Utrecht. Ook in de rest van Nederland stegen de huizenprijzen. Daar zijn de prijzen echter nog niet op het niveau van voor de economische crisis. In Utrecht zijn de prijzen tot ver boven dat niveau gestegen.

In de grote gemeenten, zoals Utrecht en Amersfoort, zijn de huizenprijzen het hardst gestegen. "Dat zien we heel duidelijk terug", zegt een woordvoerder van het CBS. "Het lijkt erop dat die huizen voor veel mensen niet meer betaalbaar zijn en dat ze ook naar aangrenzende gemeenten op zoek gaan naar een woning." Daardoor stijgen ook de prijzen van woningen in de randgemeenten.

 | Foto: CBS / RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -