Amersfoort: minimaal 2,6 miljoen euro extra bezuinigen op zorg

© Pixabay
AMERSFOORT - Amersfoort moet voor minimaal 2,6 miljoen euro aan extra bezuinigingsmaatregelen nemen om de kosten van de zorg komende jaren betaalbaar te houden. Dat blijkt uit een raadsinformatiefbrief aan de gemeenteraad.
Het tekort werd aanvankelijk op 9,2 miljoen euro geschat door een adviesbureau. Door eerder genomen maatregelen werd al een besparing van 6,6 miljoen euro gerealiseerd, maar dit blijkt dus onvoldoende.
In de brief wordt daarom een aantal nieuwe bezuinigingsposten genoemd. De verantwoordelijke wethouders denken er bijvoorbeeld aan om dagactiviteiten voor de jeugd over te hevelen naar reguliere naschoolse opvang.
Een concreet bezuinigingsplan is er echter nog niet. Het college gaat daarom komende tijd aan de slag met de invulling van die plannen. De verwachting is dat deze vanaf volgend jaar ingaan.
Amersfoort kent een relatief grotere stijging van het aantal burgers dat gebruik wil maken van zorg dan andere vergelijkbare gemeenten. Daardoor stijgen ook de kosten sneller. Daarnaast zijn zorgkosten voor gemeenten in het algemeen gestegen doordat een aantal zorgtaken is overgeheveld van Rijk naar gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.