RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuw festival voor Amersfoortse studenten: "Je kunt je in deze stad prima vermaken"

1/2
AMERSFOORT - Amersfoortse studenten luiden vandaag met festival De Nieuwe Poort het studiejaar in. Het festival vervangt de introductiedag en is niet alleen voor eerstejaars van de Hogeschool Utrecht en MBO Amersfoort bedoeld, maar ook voor ouderejaars en docenten.

Voor de festivalgangers is er genoeg te doen, verzekert mede-organisator en HU-student Sven Delfsma. "Er is een silent disco, een escape room, muziek, foodtrucks. Eigenlijk alles wat je op een festival tegenkomt."

Amersfoort is volgenshem volop in ontwikkeling als studentenstad. Dat komt vooral ook door de plek waar de HU en MBO Amersfoort gevestigd zijn. "We hebben een hele mooie locatie bij De Nieuwe Poort, waar zowel MBO Amersfoort als de HU zitten. Je komt elkaar gewoon tegen. Dat is later ook zo als je aan het werk bent natuurlijk. Dus het is mooi dat je samen het studiejaar kunt starten."

Te vergelijken met Utrecht is het allemaal nog niet, geeft hij toe. "Er zijn wel studentenwoningen, al is het uiteraard wel kleiner dan Utrecht." Maar Amersfoort heeft zijn eigen charme, vindt Delfsma. "Je kunt je prima vermaken. Het is een mooie stad met leuke kroegen en restaurants."

Het festival begint vanmiddag om 15.00 uur op het terrein van De Nieuwe Poort. Er is plaats voor ongeveer 900 studenten.

Sven Delfsma op Radio M Utrecht: "Je kunt je prima vermaken in Amersfoort"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht