RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hekendorp bereidt zich voor op 'Prinses en Patriot': "We willen het dorp verbinden"

HEKENDORP - Na 32 jaar afwezigheid, maakt Hekendorp (gemeente Oudewater) zich op voor een nieuwe editie van het historische festival 'Prinses en Patriot', waarbij het dorp ruim tweehonderd jaar terug in de tijd gaat.

Het evenement draait om de historische gebeurtenis in 1787 waarbij prinses Wilhelmina van Pruisen op haar doortocht naar Den Haag in een kaasboerderij in Hekendorp gevangen werd genomen.

Een stuk weiland in het dorpje wordt momenteel omgetoverd tot een evenemententerrein. "Morgen komen hier mensen in traditionele kleding naartoe die live veldslagen gaan naspelen", zegt Ruud Rooimans van de organisatie. "Er komen dus ook kanonnen, maquettes en een vuur waar een varkentje boven wordt geroosterd."

Ook wordt er een escaperoom opgebouwd. "Het thema is het oude dorp. We hebben oude printen vergroot en mensen moeten een puzzel maken om Vrouwe Justitia te bevrijden", vertelt Betty Oostveen.

Alle verenigingen in Hekendorp werken mee aan het evenement. "We organiseren dit omdat we van Hekendorp houden. We vonden het leuk om dit nog eens na te spelen. We willen ook het dorp verbinden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -