Voormalig jeugdgevangenis in Den Dolder moet Politieacademie worden

© Google Streetview
DEN DOLDER - De gemeente Zeist staat positief tegenover het plan van de politie om een een nieuwe Politieacademie te realiseren in Almata, de voormalige jeugdgevangenis in Den Dolder. De politie is op zoek naar een plek voor een nieuwe Politieacademie omdat de huidige zes opleidingsplekken te weinig plaats bieden.
In de zoektocht naar een locatie voor een nieuw opleidingsinstituut viel het oog op Almata. De voormalige jeugdgevangenis aan de Hindelaan wordt op dit moment antikraak bewoond. Het gebouw en het omliggende terrein zijn eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf, dat eerder heeft laten weten de locatie te willen verkopen.
De gemeente Zeist heeft de voorlopige plannen van de politie nu bekeken en vindt het positief dat het pand op deze manier opnieuw een maatschappelijke invulling zou krijgen. Eind september besluit de politie definitief over de aankoop van Almata. Daarna worden de plannen verder uitgewerkt. De gemeente heeft de politie en het Rijksvastgoedbedrijf gevraagd om de bewoners en de bedrijven in de omgeving bij de plannen te betrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.