RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Heuvelrug mag ontruimingskosten camping Wildzicht op eigenaar verhalen

LEERSUM - De gemeente Utrechtse Heuvelrug mag de kosten die zijn gemaakt bij de ontruiming van camping Wildzicht in Leersum verhalen op de campingeigenaar. Dat heeft de bestuursrecht van de rechtbank Midden-Nederland besloten.

De gemeente ontruimde de camping in juni 2018. De rommel op het terrein en de illegale bewoning was Utrechtse Heuvelrug al lange tijd een doorn in het oog. In 2017 kreeg de eigenaar daarom een ultimatum om met een duidelijk toekomstplan te komen.

Toen dat naar de zin van de gemeente niet of niet goed genoeg gebeurde, werd eigenaar Bert van Doorn de wacht aangezegd. Op het moment van ontruimen hadden de laatste bewoners inmiddels elders onderdak gevonden. Leegstaande caravans werden vervolgens door een aannemersbedrijf verwijderd.

De kosten van de ontruiming, ruim 12.000 euro, werden vervolgens bij hem in rekening gebracht. Van Doorn stelde op de zitting dat Utrechtse Heuvelrug de ontruimingskosten ten onrechte bij hem had neergelegd. Bovendien trok hij sommige gemaakte kosten in twijfel.

De rechtbank ging daar niet in mee. Volgens de bestuursrechter had de gemeente de controles op het terrein en de ontruiming uitvoerig en zorgvuldig met behulp van foto's gedocumenteerd. Daarnaast is de gemeente, door meerdere keren uitstel te verlenen, meer dan voldoende coulant geweest richting de campingeigenaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -