RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Naaktloper in Soest veroordeeld voor vernieling en fietsendiefstal

SOEST/BAARN - De naaktloper die een paar maanden geleden voor veel overlast zorgde in de omgeving van een verlaten schaapskooi in Soest en een buurtbewoner mishandelde, heeft nog meer op zijn kerfstok. Dat bleek vanmiddag bij de rechtbank in Utrecht

Wegens diefstal van een fiets legde de politierechter hem een boete van 300 euro op. Voor vernieling van een bestelbusje kwam daar een taakstraf van 20 uur bij. De 45-jarige T.K. was zelf niet bij de zaak aanwezig en werd daarom bij verstek veroordeeld.

NAAKT EN AGRESSIEF

Bewoners van de Foekenlaan in Soest waarschuwden in april de politie omdat de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, poedelnaakt in de buurt rondliep. Hij had alleen een petje op en had een strandtas bij zich. Toen de agenten even later kwamen kijken bleek de man echter spoorloos.

Drie maanden later kwam de naaktloper opnieuw in het nieuws na de mishandeling van een buurtbewoner. Hij woonde al langere tijd in een vervallen schaapskooi bij de Van den Breemerweg en zorgde regelmatig voor overlast, onder meer door agressief gedrag en vernielingen. Toen hij de afrastering van een paardenwei doorknipte en daarop door de eigenaar werd aangesproken, zou hij die met een houten balk hebben geslagen.

STIEKEM OLIJVEN ETEN

Bij de rechter bleek vandaag dat hij in mei een fiets heeft gestolen in Soest. De man werd herkend op bewakingsbeelden en door de politie aangehouden. De fiets bleek niet op slot te staan en dat vond hij te verleidelijk, zei hij tegen de politie. Hij zou de fiets hebben meegenomen voor onderdelen, maar had hem uiteindelijk achtergelaten op het station.

Een maand later kreeg hij het in Baarn aan de stok met een cateraar die bij de muziekkoepel in Baarn bezig was met de voorbereiding van een receptie. T.K. begon ongevraagd van de olijven te eten en werd agressief toen hij daarop werd aangesproken. Volgens de cateraar gooie hij vervolgens een fiets tegen zijn bestelwagen. De verdachte zegt dat het per ongeluk kwam en dat hij de fiets enkel omgeduwd zou hebben. Wel heeft hij aangeboden de schade te betalen.

KANSLOOS

Bij de politie vertelde de man dat hij geen werk of relatie heeft en in een schuur woont. Het is maar de vraag of hij de boete van 300 euro wel kan betalen. Dat mag in drie termijnen, maar als dat niet lukt moet hij zes dagen de gevangenis in. Als hij binnen twee jaar weer de fout in gaat, komt daar nog twee weken cel bij. T.K. is al eerder veroordeeld. In 2016 kreeg hij een taakstraf, omdat hij een huis was binnengegaan om iets te stelen.

Over twee maanden staat de naaktloper weer voor de rechter. Op 21 november moet hij zich verantwoorden voor de mishandeling van de man in Soest.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht