RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taakstraf voor dief die winkelier Overvecht beroofde en mishandelde

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Een Utrechtse winkeldief die vorig jaar een winkelier beroofde en mishandelde krijgt een taakstraf van 160 uur. Ook moet zij het slachtoffer enkele duizenden euro's schadevergoeding betalen.

De winkelier zag vorig jaar zomer dat een vrouw slippers meenam, zonder te betalen. Toen hij haar een week later weer voorbij zag lopen sprak hij haar aan op de diefstal. De vrouw haalde er vervolgens een paar mannen bij die de winkelier mishandelden.

Hij raakte bewusteloos en werd op een andere plek wakker met een zware hersenschudding en verwondingen. De vrouw zegt dat ze niet geslagen heeft, maar de rechter gelooft dat niet. "En ook al zijn de meest harde klappen gegeven door die andere mannen; zij is degene geweest die ervoor heeft gezorgd dat de situatie is ontstaan. Ze heeft zich er niet aan ontrokken en ze is er actief steeds op afgegaan", aldus de rechter.

Het slachtoffer is nog wel boos omdat alleen de winkeldief voor de rechter kwam en niet de mannen die hem zwaar mishandelden. Hij wil dat het Openbaar Ministerie ook hen vervolgt.

Taakstraf voor mishandeling winkelier Overvecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -