Oorzaak dakbrand Eemnes nog onderzocht: zonnepanelen buren uit voorzorg losgekoppeld

© Caspar Huurdeman
EEMNES - Het onderzoek naar de oorzaak van de brand in vier woningen in Eemnes gisteren is nog in volle gang. Bij de huizen ontstond brand op het dak. Daarop lagen zonnepanelen. Uit voorzorg zijn gisteren bij enkele directe omwonenden de zonnepanelen losgekoppeld.
Het is niet duidelijk of de zonnepanelen op het dak van de getroffen woningen iets te maken hadden met de brand. Toch koppelde woningbouwcorporatie De Alliantie gisteren uit voorzorg enkele omliggende woningen los van de panelen: "Het rijtje direct grenzend aan de getroffen woningen, dat is een appartementengebouw en eensgezinswoningen, zijn gisteren persoonlijk bezocht en ontkoppeld. Twee mensen waren niet thuis en hebben een briefje door de bus gekregen." Zij kunnen later een monteur laten langskomen.
Een woordvoerder van woningbouwcorporatie De Alliantie benadrukt dat het loskoppelen van de zonnepanelen een voorzorgsmaatregel is: "We weten de oorzaak [van de brand] niet. Dat wordt nog onderzocht. Maar er lagen wel zonnepanelen op het dak dus ja, dan wil je daarin geen risico lopen. Het is al erg genoeg voor de mensen." Volgens de woordvoerder was er begrip voor de maatregel: "De mensen hadden niet anders verwacht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.