RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wijkagent zoekt naar klimmende mensen in steiger bij Domtoren


UTRECHT - Agenten hebben vanochtend het bouwterrein bij de Domtoren uitgeplozen op zoek naar een paar klimmende mensen. Een getuige zag de klimmers rond 6.00 uur in de steiger die vanwege een renovatie rondom het Utrechtse monument staat.

Agenten waren na de melding snel ter plaatse maar troffen niemand meer aan in de steiger. Gelukkig maar, aldus de wijkagent: "Het zou een zeer onverstandige keuze zijn om deze nu op eigen initiatief te beklimmen."

De Domtoren wordt de komende jaren gerenoveerd, en is daarom ingepakt in wat de beheerder van het monument omschrijft als de hoogste steiger van Nederland. Als het goed is, is de 112 meter toren in 2024 weer van dichtbij te bewonderen, ook voor mensen die geen zin hebben om te klimmen.


De twitter-account van de beheerder van de Domtoren reageerde vanochtend ad rem op het nieuws van de klimmers: "Klimmen mag niet, maar een selfie maken met de wijzerplaat en wijzers mag wel!" Daarna volgde een oproep om vandaag langs te komen op Open Monumentendag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -