RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Universiteit Utrecht stopt met lease-auto's na vragen over reisdeclaraties

UTRECHT - De Universiteit Utrecht (UU) heeft het leasecontract voor de laatste dienstauto opgezegd. Volgens de nieuwssite van de universiteit is het een van de maatregelen om de vervoerskosten van het bestuur omlaag te krijgen, zoals minister Van Engelshoven wil. Eerder dit jaar werden er vraagtekens gezet bij de hoogte van de reiskosten van collegevoorzitter Anton Pijpers.

Universiteitsvoorzitter Pijpers declareerde vorig jaar ruim 120.000 euro aan vervoerskosten. Dit kwam mede door het feit dat hij toen in Zutphen woonde. Inmiddels heeft hij een huis in Utrecht. Voor student Floris Boudens, lid van de Universiteitsraad, was de hoogte van de reisdeclaraties aanleiding om aan de bel te trekken. Hij wees erop dat andere directeuren veel minder kwijt waren aan vervoerskosten.

De Onderwijsinspectie heeft naar de gemaakte kosten gekeken en noemt die aan de hoge kant maar niet onrechtmatig. De kosten zijn bovendien conform de afspraak die Pijpers heeft met de Raad van Toezicht van de universiteit. Toch wilde de minister de kosten omlaag hebben.

De UU zegt al eerder maatregelen getroffen te hebben om aan de wens van de minister te voldoen. In 2018 werd een contract met een dienstauto met chauffeur opgezegd. Nu Pijpers in Utrecht woont en het contract met een tweede auto afloopt, is besloten die niet te verlengen. Pijpers zal zijn reizen met de taxi gaan maken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -