Lennard Hofstede ziet zijn kopman Primoz Roglic de Ronde van Spanje winnen

Lennard Hofstede
Lennard Hofstede © Orange Pictures
VEENENDAAL/AMERSFOORT - Wielrenner Lennard Hofstede uit Veenendaal mag feest gaan vieren. Zijn ploeggenoot Primoz Roglic heeft namelijk de eindzege in de Ronde van Spanje veiliggesteld. De slotrit in Madrid van zondag is nog een formaliteit.
Hofstede was zaterdag in de laatste bergrit één van de zes overgebleven renners van Jumbo-Visma. Hij was een belangrijke schakel en helper in de openingsfase, toen hij het tempo bepaalde in het peloton voor zijn kopman. Hofstede moest lossen toen er versneld werd, maar uiteindelijk bleef Roglic fier overeind tegen de concurrentie.
Zondag is in Madrid de slotetappe van de Vuelta a España, maar dat is (net als in de Tour de France) een feestelijke rit die waarschijnlijk eindigt in een massasprint.

WILCO KELDERMAN

Amersfoorter Wilco Kelderman verdedigde met succes zijn zevende plaats in het algemeen klassement. De klimmer van Team Sunweb kende een moeilijk seizoen, met veel valpartijen en blessures, maar kan het jaar zo afsluiten met een flinke opsteker. Vorig jaar werd Kelderman tiende in de Vuelta, in 2017 eindigde hij als vierde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.