RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ledenaantal FNV onder de miljoen

UTRECHT - Het ledenaantal van de FNV is dit jaar onder de grens van 1 miljoen gevallen. Dat bevestigt de vakbond uit Utrecht op haar site, na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Volgens de bond komt de daling door een opschoning van het ledenbestand, maar het FD schrijft het toe aan de vergrijzing van de leden.

Het teruglopen van het aantal betalende leden kan gevolgen hebben voor de financiŽle toekomst van de bond, maar daar zegt FNV zich weinig zorgen over te maken: "Gelukkig heeft de FNV een gezonde financiŽle positie, met ruim voldoende middelen in kas om dit op te vangen."

Volgens berichtgeving van het FD komt het grootste aantal uitschrijvingen uit de seniorentak, maar ook jongeren sluiten zich minder snel aan. De jongerenbond van FNV krimpt met 6 procent. Volgens het FNV melden elke maand tussen de 2500 en 5000 nieuwe leden zich aan, waarvan het grootste deel jonger dan 35 is.

Volgens penningmeester Willem Noordman is de daling geen verrassing. "Het dalen van het aantal leden is een trend die we al langer zien en die ook verband houdt met de bevolkingsontwikkeling in Nederland. Maar we hebben ook maanden met ledengroei en schrijven iedere maand duizenden nieuwe leden in." Noordman zegt dat de FNV blijft inzetten op het werven van jongeren, bijvoorbeeld met gastlessen op opleidingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht