Kort nieuws: Penney de Jager wil record op beurs

REGIO - * De 50 Plus Beurs in Utrecht wordt volgende week geopend met een recordpoging.Danseres Penney de Jager uit Maarssen wil met ruim duizend bezoekers een half uur aerobiccen. Het huidige wereldrecord staat op naam van wijlen Donald Jones met 1069 deelnemers in 1995.
* Bij een horecazaak aan de Donkere Gaard in Utrecht is een man mishandeld en bewusteloos geraakt. Volgens getuigen had het slachtoffer een opmerking gemaakt naar twee mannen die dat niet pikte. De verdachten vluchtten, nadat ze de man hadden afgetuigd, richting de Oudegracht. Het 40-jarige slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
* Basisschool De Pijlstaart in Vinkeveen is gisteren getroffen door brand. Het vuur veroorzaakte veel schade aan één van de lokalen, maar was snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting.
* In Zeist zijn twee fietsendieven aangehouden. De jongens van 14 en 15 werden met de gestolen buit aan de hand herkend door de eigenaar van de fiets. Snel bellen met de politie leidde tot de aanhouding.
* Bij een kop-staartbotsing tussen enkele motorrijders in Woerden zijn twee bestuurders gewond geraakt.
Op de Wulverhorstbaan remde een 34-jarige motorrijder uit Bloemendaal voor het oranje licht.
Dat werd door twee collega's achter haar over het hoofd gezien, met een kleine kettingbotsing tot gevolg.
* Het theaterfestival Poppen in het Park in Amersfoort heeft dit weekend ruim tweeduizend bezoekers getrokken. Alle voorstellingen waren uitverkocht, waarbij theatermaker Lejo (uit Sesamstraat) de grootste trekker bleek.
* Theatermaker Ritsaert ten Cate is overleden. Hij leed al enige tijd aan een ernstige ziekte en is uiteindelijk zeventig jaar geworden. Ten Cate werd vooral bekend door het befaamde Mickery Theater, eerst in Loenersloot en later in Amsterdam. De laatste jaren had hij een galerie in de hoofdstad.
* Op de Zuilense Ring is een motorrijder zondag ernstig gewond geraakt. De man werd over het hoofd gezien door een automobilist die wilde keren bij de wegwerkzaamheden aan het Ghandiplein.
* In Veenendaal is een man (25) beroofd van zijn iPod. Op de Kerkeweg wilde drie jongens met enige aandrang naar zijn iPod luisteren en rukte vervolgens het apparaat uit zijn handen.
* Bij een vechtpartij in Baarn zondag zijn een man een vrouw opgepakt. Het tweetal (22 en 26) had in de Laandwarsstraat een Soester (27) geslagen. Beide partijen hadden al langer ruzie.
* In Amersfoort is een hennepkwekerij in een woning aan de Pelleasplaats opgerold na een anonieme tip via de meldlijn. Vier verdachten uit Hilversum, Harderwijk en Amersfoort zijn aangehouden.
* De Utrechtse politie heeft drie autokrakers opgepakt. De jongens van 16 en 18 uit Vleuten en De Meern werden betrapt op de Wolweverslaan.
* In Houten is zaterdagnacht een grote alcoholcontrole gehouden. De politie stond op de De Staart en de Utrechtseweg. In totaal werden ruim 600 blaastesten afgenomen. Dit resulteerde in negen aanhoudingen.
* In Mijdrecht is een dronken automobilist op een boom gebotst op de Oosterlandweg. De man (35) uit Hilversum raakte gewond aan zijn gezicht. De politie nam wel een bloedproef af en heeft de man meegenomen na medische behandeling.
* In Breukelen is een dronken bestuurder van de weg gehaald. De man liep tegen de lamp bij een grote controle op de Straatweg. In totaal moesten 15 bestuurders blazen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.