Kort nieuws:Veenendaler geslagen zonder reden

REGIO - * Geen drinkwater uit de kraan en de WC doorspoelen met een emmer. Op basisschool de Ridderspoor In Houten was vandaag geen stromend water.
Het water was met opzet afgesloten voor een project van de school samen met ontwikkelingsorganisatie Unicef. De bedoeling is dat de kinderen leren wat het betekent om geen stromend water te hebben. Voor noodgevallen stond er een watertank op het schoolplein. Morgen stroomt er weer water uit de kraan.
* In Veenendaal is een jongen zonder aanleiding in elkaar geslagen. De 19-jarige Veenendaaler liep 's avonds op de J.G Sandbrinkstraat, toen een groep van 9 man hem tegemoet kwam. Ze begonnen vervelend te doen en schopten en sloegen hem. Daarna verdween de groep
* In Utrecht is een vrouw door het lint gegaan bij de woning van haar ex-vriend. Ze stond op straat te schreeuwen en trapte de voordeur in van de woning aan de Jacoba van Beierendreef. De politie nam de razende vrouw voor verhoor mee naar het bureau. Daar verklaarde ze dat het probleem in de relationele sfeer lag.
* Op en rond de Utrechtse automarkt zijn tijdens een grote politiecontrole bijna 65 bekeuringen uitgeschreven. Vijftig daarvan gingen naar bestuurders die niet tijdig voorsorteerden op het Kardinaal Alfrinkplein. Agenten troffen ook een man die 10.000 euro kwijt was en een man die een bijstandsuitkering had én een luxe auto met Duits kenteken.
* Op een terras in veenendaal is brand uitgebroken. Bij het café op de Markt stonden ineens parasols, stoelen en tafels in de hens. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en zoekt mensen die iets gezien hebben.
* Waar veel islamitische en zwarte scholen onder de maat presteren, doen hindoescholen het juist goed. Dat zegt Sharda Roelsma-Somer in haar proefschrift waarmee ze promoveert aan de universiteit van Tilburg. Nederland telt zes hindoescholen, waarvan één in Utrecht, met leerlingen van vooral Surinaamse afkomst. De meeste kinderen krijgen een havo/vwo-advies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.