RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Waterpolo in Utrechtse singel: "Het is geen sport voor mietjes"

1/7
UTRECHT - De nieuwe Utrechtse singel voor Tivoli Vredenburg is vandaag het decor van een bijzondere gebeurtenis, er wordt gewaterpolood. Het is een officieel toernooi, georganiseerd door de Utrechtse zwemvereniging UZSC. Het is de tweede keer dat dit toernooi wordt afgewerkt in het water van de Utrechtse singel.

Mats Arkesteijn legt uit wat de bedoeling is: "Het is geen gewoon waterpolo, maar beachwaterpolo. Die sport is drie jaar geleden ge´ntroduceerd. En dat is voor ons een mooie gelegenheid om de sport wat bekender te maken en met sensatie te introduceren." Door een paar simpele ingrepen is het spel een stuk sneller geworden, en voor het publiek leuker om te volgen. Zo liggen er veel minder spelers tegelijk in het water, maximaal vier per team. Maar belangrijker nog is dat het spel niet stilgelegd wordt na een doelpunt, maar dat er direct wordt doorgespeeld.

Dagmar Genee is een Nederlandse international. Zij vindt het initiatief leuk: "Ja, dit is superleuk met dit weertje en de mensen die er omheen komen. Het is echt een goed sfeertje zo." Het mooie weer trok een groot aantal mensen aan, die op de trappen voor Tivoli van de zon en het spel genoten. Vivian Sevenich speelt ook voor Oranje: "Er zijn slechtere omgevingen om een potje waterpolo te spelen, zo met het zonnetje. Dus het is eigenlijk best wel tof, denk ik, om hier te spelen."

De jeugd van UZSC beet vanmiddag het spits af, zij speelden een demonstratie wedstrijd tegen PSV. Daarna was het de beurt aan de dames- en herenteams van UZSC. Zij speelden een toernooi af tegen Brandenburg en de Polar Bears. Volgens Dagmar Genee is beachwaterpolo een spelletje waar het hard aan toe kan gaan. "Het is inderdaad niet een sport voor mietjes, maar je went er aan. Het is een contactsport, je bent elkaar wel de hele tijd aan het draaien. Maar ik vind het persoonlijk een hele leuke sport. Om het duel aan te gaan, en dat je dus wel dingen mag. En dus niet zoals korfbal waar je elkaar niet mag aanraken."

Waterpolo in de Utrechtse singel.


 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht