RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cox duidelijk na goede start Kampong: "Doel is kampioen worden"

1/4
UTRECHT - Voor Kampong-trainer Alexander Cox telt dit seizoen niets anders dan kampioen worden van de Hoofdklasse. Zijn ploeg begon zondag het seizoen met een 4-1 overwinning op Klein Zwitserland.

Deze week werd de selectie van het Nederlands hockeyelftal bekend gemaakt. Kampong is voor Oranje de hofleverancier met 7 spelers. Het is dan ook niet gek dat de de verwachtingen voor Kampong, dat vorig jaar tweede werd, hoog zijn. "Ik weet zeker dat we sterker zijn dan vorig jaar. We hebben met Terence Pieters en Jonas de Geus echte versterkingen erbij gehaald."

Niets anders dan de titel telt voor Cox


"De doelstelling is simpel, de uitvoering is moeilijker. Maar het is kampioen worden. We hebben het elftal om in ieder geval de play-offs te halen. We hebben ook het elftal als het kwartje goed valt dat kampioen kan worden", zegt Cox, die normaal gesproken voorzichter is, duidelijk.

Over de wedstrijd tegen Klein Zwitserland was Cox gematigd tevreden. "We hebben relatief weinig weg gegeven. Het afmaken had beter gekund. Vier doelpunten is niet veel voor het aantal kansen dat we hadden."

Jonas de Geus had de clubs voor het uitkiezen, hij koos voor Kampong


DEBUUT DE GEUS
Jonas de Geus kwam afgelopen zomer over van Almere. Hij maakte zondag zijn officiŽle debuut voor Kampong. "De sfeer bij deze club sprak mij aan en ik kende al veel jongens van Oranje", verklaart De Geus zijn keuze voor de Utrechtse ploeg. De clubs stonden in de rij voor De Geus. "Dat was fijn, want dan kon ik echt de club kiezen waar ik ťcht heen wilde."

Dat Kampong niet gemakkelijk door Klein Zwitserland heen kwam had De Geus wel verwacht. "Zij houden van lekker achterover hangen. Voor een eerste wedstrijd zijn we over deze drie punten tevreden."

Lars Balk: "Zo'n opstootje hoort erbij"


OPSTOOTJE
Lars Balk was betrokken bij een opstootje. De middenvelder bagatelliseert het. "Een klein opstootje hoort erbij. In het heetst van de strijd gebeuren die dingen." Ook hij was kritisch op de aanval. "De score had zeker hoger mogen zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -