Kelderman 7e in eindklassement Vuelta

© Team Sunweb
UTRECHT/AMERSFOORT - Wilco Kelderman heeft de Ronde van Spanje uitgereden als nummer 7 in het eindklassement. Zijn positie als beste Nederlander kwam in de slotetappe naar Madrid niet meer in gevaar. De dagzege ging naar landgenoot Fabio Jakobsen uit Heukelum, op een steenworp van Leerdam.
Kelderman kwam als 36e over de streep, in de buik van het peloton. In de eindklassering staat hij na drie weken 9.47 minuten achter winnaar Primoz Roglic. Slechts één keer deed de Amersfoorter het beter in een grote ronde, in 2017 werd hij vierde in de Vuelta.
Martijn Tusveld uit Utrecht reed in dienst van Kelderman naar een verdienstelijke 26e plek in de eindklassering. Veenendaler Lennard Hofstede van Team Jumbo-Visma zag als knecht zijn kopman Roglic de ronde winnen. Zelf werd hij voorlaatste.
De slotrit, van Fuenlabrada naar Madrid, eindigde zoals verwacht in een massasprint. Daarin toonde Nederlands kampioen Jakobsen zich opnieuw de beste. De sprinter van Deceuninck - Quick-Step won eerder de vierde etappe. Jakobsen hield de Ier Sam Bennett en de Pool Szymon Sajnok achter zich.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.