RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote politieactie tegen krakers Lage Weide: vier aanhoudingen

1/5
UTRECHT - Bij de ontruiming van een gekraakt kantoorpand op de Reactorweg in Utrecht zijn gisteravond vier aanhoudingen verricht. Een van de krakers had zich verschanst op het dak. De politie zette de Brand- en Traangaseenheid in, een onderdeel van de ME. Een helikopter vloog boven Lage Weide ter ondersteuning.

Op een spandoek dat aan het kantoorpand was gehangen, stond de volgende tekst: "Leegstand en verkrotting legaal, maar krakers crimineel? Rot op met je kraakwet!"

"Na een gesprek hebben we de krakers opdracht gegeven om weg te gaan. Vervolgens vluchtte een van hen het dak op", vertelt een politiewoordvoerder. "In totaal zaten er zo'n tien krakers in het pand. Vier van hen zijn aangehouden voor huisvredebreuk."

De krakers namen enkele dagen geleden hun intrek in het leegstaande gebouw op industrieterrein Lage Weide. Zij zouden dit zondag aan de politie hebben gemeld. Het was een reactie op een nieuw wetsvoorstel van het CDA en de VVD. Deze partijen willen dat krakers sneller een pand uitgezet kunnen worden. Daarvoor moet de Wet kraken en leegstand uit 2010 worden aangescherpt.
Politie over de ontruiming van het gekraakte pand


 | Foto: Menno Bausch

 | Foto: Menno Bausch

 | Foto: Menno Bausch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -