Lampegietersoptochten in Veenendaal: "Fantastische avond gehad"

© Lampegietersoptocht Veenendaal West
VEENENDAAL - Duizenden Veenendaalse kinderen liepen vanavond mee in de traditionele lampegietersoptochten. Er waren dit jaar zes verschillende optochten, dat waren er twee minder dan in andere jaren.
Waar het aantal dus terugloopt, nam de belangstelling bij sommige optochten juist toe. In Veenendaal West liepen volgens de organisatie een record aantal van 1600 tot 1700 mensen mee.
"Het was een heel gezellige sfeer, er waren helemaal geen vervelende situaties. We kunnen zeggen dat we een fantastische avond hebben gehad," zegt organisator Melvin Wittenberg.
Al heeft de grote opkomst volgens Wittenberg wel een nadeel. De twee ingehuurde orkesten zijn voor zo'n grote groep eigenlijk net te weinig. Voor de volgende editie is de organisatie dan ook op zoek naar meer sponsorinkomsten om de optocht verder te laten groeien.
De Lampegietersavond is een feest in Veenendaal en omgeving waarmee de herfst wordt ingeluid. Het wordt op de maandag gehouden die het dichtst bij 17 september ligt. Vroeger was dat het moment waarop in de fabrieken met kunstlicht moest worden gewerkt en de straatverlichting weer werd ontstoken.
© Lampegietersoptocht Veenendaal West
© Lampegietersoptocht Veenendaal West
© Lampegietersoptocht Veenendaal West

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.