RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe hoop voor buitenlandse studenten om kamer te vinden in Utrecht via hospes

1/2
UTRECHT - Als student is een kamer vinden in Utrecht niet bepaald makkelijk. Beginnende studenten blijven daarom steeds vaker nog een jaartje bij hun ouders wonen. Buitenlandse studenten hebben die optie niet. Voor hen is er nu een andere manier om toch aan onderdak te komen.

Joost Bokkers en Maurits Barendregt hebben de website en app Hospi Housing ontwikkeld, die zich specifiek op buitenlandse studenten richt. Ze koppelen studenten aan een hospes of hospita waar de studenten bij in huis komen te wonen

Wanhopige buitenlandse studenten worden volgens de twee veel te vaak opgelicht. "Het is heel sneu voor ze. Zeker als ze wat jonger zijn en worden opgelicht voor 500 tot 1000 euro. Dat is wel lullig hoor", vertellen ze.

GELUK

De Portugese Maria heeft via de website onderdak gevonden en kan haar geluk niet op. "Toen we ons bij de universiteit inschreven, vertelden ze ons dat we meteen naar woonruimte moesten gaan zoeken. Of we nou werden aangenomen of niet. Ik kende al mensen in Utrecht. Die vertelden mij dat het moeilijk zou worden een huis te vinden", vertelt ze.

Vrienden van Maria waren wat verbaasd over haar keuze om bij iemand in huis te gaan wonen. "Ze waren verbaasd. Daarna realiseerden ze zich dat ik geluk heb gehad."

Ook het gezin waar Maria terecht is gekomen, is hartstikke blij met hun tijdelijke Portugese gezinslid: "Ik heb het altijd belangrijk gevonden om kennis te nemen van andere culturen. Het is goed om te leren dat mensen uit andere landen soms anders zijn. Maar daarom helemaal niet raar zijn. Andere landen hebben andere gewoonten", aldus Hatrich.

Maria vond een gezin om bij te wonen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -