RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schilderijen uit kunstinstallatie gestolen tijdens Amersfoortse festivals

AMERSFOORT - Bij de Amersfoortse festivals Into the Woods en Amersfoortse Pracht zijn drie schilderijen van kunstbedrijf De Spacealist gestolen. De schilderijen zijn onderdeel van een kunstinstallatie, die bestaat uit een combinatie van beeld, licht en geluid.

"We willen de doeken heel graag terug", schrijft De Spacealist op Facebook. "Dus heb je iets gezien die avond of ken jij iemand met een nieuw schilderijtje aan de muur? Laat het ons alsjeblieft weten."

Twee van de doeken zijn tijdens of na Into the Woods Festival ontvreemd, op zaterdagnacht. Het derde doek werd volgens de kunstenaars de avond daarop gestolen, tijdens of na Amersfoortse Pracht, dat op dezelfde locatie plaatsvindt.

"De eerste twee doeken zijn heel netjes uit de lichtbakken verwijderd, de derde met veel agressie. We vermoeden daarom dat het twee losstaande incidenten zijn, maar het kan ook zijn dat iemand terug is gekomen om het derde doek mee te nemen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -