Hondenspeelparadijs in Bunnik mag toch blijven, maar moet wel veranderen

© Stichting Hondenspeelparadijs Midden-Nederland
BUNNIK - Het Hondenspeelparadijs in Bunnik mag tóch blijven. Wel moeten de oprichters van de gemeente verschillende aanpassingen doorvoeren op het terrein. Zo moeten de kantine, winkel, het toilet, de opslagruimte en lichtmasten worden verwijderd.
De hekken, speeltoestellen, speelvijver en hindernissen mogen wel blijven staan. Het college heeft dit besloten omdat er onder hondenbezitters "een grote regionale behoefte is aan plekken waar honden kunnen loslopen en spelen".
Vorige maand werden de eigenaren van het Hondenspeelparadijs onaangenaam verrast met de mededeling dat ze moesten sluiten na klachten. Omwonenden klaagden over geblaf, lichtoverlast en onveilig geparkeerde auto's. Volgens de gemeente had het Hondenspeelparadijs geen geldige vergunning. Daarom moeten zij nu een tijdelijke omgevingsvergunning aanvragen voor het stuk grond aan de Achterdijk in Bunnik. Op die manier kan het gebied als speelplek voor honden blijven bestaan, zij het met enkele aanpassingen.
Toen het bericht van de dreigende sluiting kwam, startten de oprichters van het Hondenspeelparadijs een petitie voor het behoud van de hondenspeelplek. Die is inmiddels meer dan 2.000 keer getekend. Het plan was om deze petitie komende donderdag te overhandigen aan de burgemeester van Bunnik. Of zij dit nu alsnog gaan doen, is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.