RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse filmcomponist maakt kans op Amerikaanse filmprijs

UTRECHT - De Utrechtse filmcomponist Mark Wind is genomineerd voor de Amerikaanse filmprijs Best Music Composer. De winnaars worden op zaterdag 26 oktober bekendgemaakt tijdens het prestigieuze Film At Lincoln Center in New York.

Vanuit zijn huis in de Utrechtse wijk Zuilen maakte Wind de filmmuziek voor de Britse film Homeless Ashes, die volgende week in premičre gaat op het Raindance Festival in Londen. De Britse film die daar getoond wordt gaat over de jonge Frankie, een jongen die door een traumatische gebeurtenis dakloos raakt. "Je volgt zijn weg om te overleven als dakloze, waarbij zowel leuke en grappige momenten, maar ook hele trieste en schokkende dingen plaatsvinden", vertelde Wind vorige maand aan RTV Utrecht.

In de film spelen verschillende Amerikaanse acteurs, onder wie Lew Temple (bekend van The Walking Dead) en Maria Howell (Hidden Figures). Tot de cast behoren ook een aantal bekende Engelse acteurs, zoals Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button) en Andrew Lee Potts (The Crown).

Het is nog niet bekend of de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. De gesprekken daarvoor lopen nog.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -