RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deze vijf moorden staan in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi centraal

VIANEN - De vanochtend geliquideerde advocaat Derk Wiersum stond de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld, die veelal in de provincie Utrecht plaatsvonden.

De uit Vianen afkomstige Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki uit Utrecht. Zowel voor Taghi als Razzouki looft het OM een beloning van 100.000 euro uit voor tips die leiden naar hun verblijfplaats.

Naast deze twee meestgezochte criminelen van Nederland telt 'Marengo' nog veertien verdachten. In wisselende samenstelling worden zij vooralsnog van betrokkenheid bij de volgende moorden beschuldigd:

- De moord op Ronald Bakker, op 9 september 2015 in Huizen. Bakker was medewerker van de spyshop in Nieuwegein. Dit bedrijf kwam bij justitie in beeld in een eerder onderzoek (26Koper). Bakker werd voor de deur van zijn huis doodgeschoten, terwijl hij in zijn auto zat.

- De moord op Samir Erraghib, op 17 april 2016 in IJsselstein. Erraghib werd doodgeschoten terwijl zijn 7-jarige dochtertje bij hem in de auto zat. Het kind overleefde de aanslag.

- De moord op Ranko Scekic, op 22 juni 2016 in Utrecht. Scekic liep met een vriend op straat voor zijn woning toen hij werd doodgeschoten. Ook de voorbereiding van de moord op Scekic en twee anderen staat op de aanklacht. De poging moord op Abdelkarim A., op 11 oktober 2016 in Utrecht. A. werd benaderd door iemand met een vuurwapen en vervolgens klemgereden. Hij wist te ontkomen.

- De moord op misdaadblogger en ex-crimineel Martin Kok. Hij werd op 8 december 2016 op de parkeerplaats van een seksclub in Laren in zijn auto doodgeschoten. Aan de moord waren mislukte pogingen voorafgegaan, onder meer met een bom.

- De moord op Hakim Changachi, op 12 januari 2017 in Utrecht. Changachi werd bij de ingang van zijn flat doodgeschoten. De moord bleek een vergissing, het beoogde doelwit was Khalid H. Daags na de liquidatie van Changachi trok een moordcommando opnieuw erop uit, om H. alsnog dood te schieten. De politie kreeg hier tijdig lucht van en kon de moord voorkomen. Ook deze voorbereiding staat op de aanklacht.

De motieven voor de al dan niet voltooide moorden lopen uiteen van wraak voor verraad tot woede over niet-betaalde schulden. Volgens ingewijden zou de groep rond Taghi nog voor veel meer liquidaties verantwoordelijk zijn, het daadwerkelijke aantal kan oplopen tot tientallen. De kans is groot dat er aan het Marengo-proces nog meer verdachten en liquidaties worden toegevoegd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -