RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat Taghi: Begrijp de speculatie, maar conclusies zijn voorbarig

VIANEN - Inez Weski, advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen, zegt dat conclusies over een verband tussen de moord op advocaat Derk Wiersum en haar cliŽnt vooralsnog voorbarig zijn.

Wiersum was de advocaat van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. in het omvangrijke Margengo-proces. In dat proces zijn Taghi en zijn rechterhand SaÔd Razzouki de hoofdverdachten. Hun bende wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere moorden. Eerder werd ook al de onschuldige broer van Nabil B. vermoord.

In een reactie laat Weski woensdag weten: "Ik begrijp de speculaties over de mogelijke achtergronden van de zeer tragische dood van de advocaat, maar kan slechts constateren dat daar niets over bekend is op dit moment. De geschiedenis leert dat soms volstrekt tegengestelde of niet vermoede belangen en partijen een rol blijken te hebben gespeeld in gebeurtenissen."

Voor het overige wil de raadsvrouw geen commentaar geven. In de strafzaak rond Taghi en vijftien medeverdachten staan op 24 en 26 september twee zittingen gepland. Het proces verkeert nog in de voorfase; de inhoudelijke behandeling zal naar verwachting pas volgend jaar plaatsvinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -