RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ultimatum voor Utrechtse vechtersbazen: meld je of foto komt op tv

1/3
UTRECHT - Vier vechtersbazen die het nodig vonden om een maand geleden na afloop van het feest Vunzige Deuntjes in Utrecht op de vuist te gaan, hebben een week de tijd om zich te melden. Doen ze dit niet dan gaat de politie duidelijke foto's van de mannen vertonen in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

De vier mannen waren betrokken bij een grote vechtpartij die plaatsvond na afloop van het dansfeest in TivoliVredenburg op 10 augustus. Het ging die avond rond 4.00 uur mis toen het evenement was afgelopen en beveiligingsmedewerkers van TivoliVredenburg de 2500 bezoekers naar buiten begeleidden.

Op straat ontstond een ruzie waarbij de politie hard moest ingrijpen. Terwijl agenten daarmee bezig waren, ontstonden nog meer opstootjes. Uiteindelijk moesten meerdere politie-agenten ervoor zorgen dat de rust weer terugkeerde. Dat lukte pas na een half uur.

EÚn persoon werd aangehouden die een volle fles naar een agent gooide. Bij die arrestatie raakte een agent gewond. Twee andere personen die in de boeien werden geslagen, zijn inmiddels weer vrij.

Bewakingsbeelden van vechtpartij buiten TivoliVredenburg


ULTIMATUM

Op bewakingsbeelden is te zien dat vier mannen de aanstichters zijn van de vechtpartijen. Willemijn Pomper van de Politie Midden-Nederland: "Deze mannen zullen zich ongetwijfeld herkennen in dit verhaal en zij zullen ook ongetwijfeld weten dat zij degenen zijn naar wie wij op zoek zijn."

De politie heeft duidelijke foto's van deze vechtersbazen omdat aan het begin van het feest bezoekers op de foto werden gezet. De politie geeft de vier een week de tijd om zich te melden. Doen ze dit niet, dan worden hun foto's getoond in de uitzending van Bureau Hengeveld.

SLACHTOFFERS

Op beelden van de vechtpartijen is te zien dat er meerdere mensen flink geslagen en geschopt werden. De slachtoffers hebben daar nog geen aangifte van gedaan. De politie vraagt of zij dat alsnog willen doen.

Willemijn Pomper: "Na afloop van deze ongeregeldheden hebben wij geen aangiftes binnengekregen van mishandeling. En da's best vreemd want collega's ter plaatse hebben toch Úcht gezien dat mensen goed toegetakeld waren en dat is ook op beelden te zien."

Bureau Hengeveld-aflevering over grote vechtpartij in Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht