RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Het Dak van de Markt' in Veenendaal blijft open na vondst handgranaat

VEENENDAAL - Bij horecagelegenheid 'Het Dak van de Markt' in Veenendaal is vanochtend rond 04.00 uur een explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het voorwerp opgeruimd. De omgeving is na sporenonderzoek vrijgegeven. Het feestcafé blijft open.

Volgens de eigenaar gaat het om een handgranaat. Ondernemers in de buurt zeggen dat het explosief in een zakje aan de deurknop van het Dak van de Markt was gehangen. Het is niet voor het eerst dat het café doelwit is: eerder deze maand was er al een poging tot brandstichting en vorig jaar werd het feestcafé meerdere keren beschoten.

Ondernemers aan de Markt hebben vanmiddag een afspraak met de gemeente omdat ze zich zorgen maken. Ze verliezen naar eigen zeggen klandizie. Ze willen weten wat de burgemeester hieraan gaat doen. Wie erachter zit weten ze niet.

Sytse Tamminga, de eigenaar van het Dak van Veenendaal is geschrokken van het incident, maar blijft er rustig onder. "Het klinkt misschien gek, maar het went inmiddels." Wie er achter de handgranaat, de brand en de beschietingen zit, zegt Tamminga niet te weten. Hij hoopt dat de politie de dader of daders snel te pakken krijgt.

MAATREGELEN
Burgemeester Gert-Jan Kats heeft met de eigenaar gesproken. "We laten ons niet intimideren door wie dan ook. We nemen extra veiligheidsmaatregelen, zodat er veilig uitgegaan kan worden. Er komt extra politietoezicht en er komen meer camera's", aldus de burgemeester.

Kats is niet van plan feestcafé Dak van Veenendaal te sluiten. "Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat als ik het pand sluit ik daarmee de openbare orde en veiligheid herstel."

De burgemeester is geschrokken van het voorval. Hij heeft de politie vanmorgen vroeg daarom ook meteen gevraagd zo groot mogelijk op te schalen, om te onderzoeken waar de handgranaat vandaan komt en wat het te betekenen heeft.

STEUN
Tamminga is blij dat de burgemeester hem steunt en zijn bedrijf niet sluit. "Daar is ook geen reden toe en daar zouden we absoluut niks mee opschieten. Dan geef je criminelen alleen maar hun zin."

Tamminga vindt het wel vervelend dat dit een grote impact heeft op de gemeenschap in Veenendaal. "Maar ik ga morgenavond met een strijdbaar gevoel open. Ondanks alle ellende hebben we een team dat ervoor gaat."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -