RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse advocaten rouwen: vlag halfstok


PROVINCIE UTRECHT - Advocatenkantoren in Utrecht hangen vandaag de vlag halfstok. Gisteren werd de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum vermoord. Hij stond onder anderen de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bij.

Niet alleen bij advocatenkantoren hangt de vlag halfstok, ook bij de Utrechtse rechtbank wordt stilgestaan bij de moord.


Advocaten reageerden gisteren geschokt op de aanslag. Zo zei strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma: "Als je erop wordt afgerekend dat je iemand bijstaat die anderen onwelgevallig is... Dat is onbestaanbaar in Nederland." Vandaag wordt op een congres in Utrecht voor advocaten een minuut stilte in acht genomen. Advocaten beraden zich nog op een mogelijk herdenking voor Wiersum, bijvoorbeeld met een stille tocht.

 Kantoor van Advocaten In De Praktijk vanochtend. Kantoor van Advocaten In De Praktijk vanochtend. | Foto: RTV Utrecht / Marije Drenth

 Wijn & Stael Advocaten aan de Maliesingel in Utrecht. Wijn & Stael Advocaten aan de Maliesingel in Utrecht. | Foto: RTV Utrecht / Marije Drenth


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht