Zorgen binnen provincie om financiering Vuelta-start

© RTV Utrecht / Edwin Schuijl
PROVINCIE UTRECHT - In de Provinciale Staten is chagrijn ontstaan over het mogelijke tekort van zes ton op de begroting van de start van de Vuelta in Utrecht. De provincie ging een jaar geleden schoorvoetend akkoord met een bijdrage van 2,1 miljoen euro. Toen werd op voorspraak van oppositiepartij SGP bedongen dat het budget met geen cent mag worden overschreden. De SGP wil nu als stok achter de deur afspreken dat de provincie geen deel uit gaat maken van de organisatie: Stichting La Vuelta Hollanda.
Gedeputeerde Hanke Bruins Slot zei gisteren daar geen gehoor aan te kunnen geven. Risico's kunnen volgens haar bij grote evenementen kunnen niet worden uitgesloten. Ook heeft de provincie meer controle over wat er met hun geld gebeurt als ze wel in de stichting deelnemen. Bruins Slot heeft nog goede hoop dat bedrijven zich aandienen om de begroting sluitend te maken.
Volgens organisator La Vuelta Hollanda is de begroting voor de start in 2020 op zes ton na rond. In tegenstelling tot een eerder bericht vandaag op onze website hebben twintig Utrechtse bedrijven zich aangesloten bij de financiering. Van de 6 miljoen euro die uit de bedrijvenwereld moet komen, is in totaal al 5,4 miljoen euro toegezegd.
Volgens de stichting is er echter geen enkele reden tot chagrijn in de provincie. Mocht de resterende 600.000 euro niet worden binnengehaald, gaat het evenement gewoon door. In dat geval wordt dat geld simpelweg niet uitgegeven. In geen enkel geval gaan de publieke partners, te weten provincies Brabant en Utrecht en de gemeenten Utrecht, Den Bosch en Breda, dan meer betalen aldus La Vuelta Hollanda.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.