RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense teckelfokker in Hongarije veroordeeld

WOERDEN - De rechtbank in het Hongaarse Kaposvár heeft een 57-jarige vrouw veroordeeld wegens dierenmishandeling. De vrouw had in totaal 106 teckels in metalen en plastic kooien. De dieren leefden volgens de uitspraak in hun eigen uitwerpselen. Daardoor kregen meerdere teckels ontstekingen aan ogen en oren.

De vrouw is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en twee maanden. Haar honden zijn definitief in beslag genomen en ze moet een boete betalen van 27 miljoen Hongaarse forint. Dat is omgerekend meer dan 80.000 euro.

De vrouw raakte in Woerden in opspraak wegens misstanden bij haar fokkerij aan het Breeveld die ze samen met haar dochter runde. Een oud-stagiaire zei daarover: "De honden waren altijd aan blaffen van de angst. Het stonk naar ontlasting omdat de beesten nooit naar buiten mochten. Sommige hadden een luikje in hun hok waar ze doorheen konden, maar echt buiten kwamen ze nooit."

De gemeente Woerden legde de de fokkers meerdere dwangsommen op, maar in plaats van die te betalen vertrokken moeder en dochter met meerdere honden naar Hongarije. Ze kwamen daar snel op de radar van de politie, die vorig jaar de fokkerij oprolde en 106 honden in beslag nam.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -