RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD Bunschoten stapt uit coalitie, ChristenUnie "ernstig teleurgesteld"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Fractievoorzitter Wiebe de Boer van de VVD Bunschoten heeft coalitiepartner ChristenUnie gisteren laten weten de steun aan de coalitie te beŽindigen. De verschillen tussen de beide partijen zijn volgens de VVD te groot.

"Het afgelopen jaar waren er telkens weer moeizaam te overbruggen verschillen van inzicht op grote dossiers als de stijgende zorgkosten en financiŽn. Een echte bestuurlijke vernieuwing is voor ons niet mogelijk bij voortzetting van de huidige coalitie. Dit heeft ons gebracht tot de beslissing om niet verder te gaan met deze coalitie", valt te lezen in een persbericht.

De Boer benadrukt dat er absoluut geen ruzie is tussen de partijen: "Hoewel er geen enkele sprake is van persoonlijke conflicten binnen de coalitie merken we dat politiek op ťťn lijn komen lastig is en veel tijd en energie kost."

VERANDERING
De partij laat weten dat ze verandering wilde brengen in de lokale politiek, maar dit niet lukte: "Bunschoten wordt al bijna zeventig jaar door dezelfde partij en haar voorgangers bestuurd. Wij zijn niet uit op een verandering van de identiteit van ons dorp en haar inwoners maar wel op een verandering van de manier waarop het dorp politiek bestuurd wordt. Dit is beloond met een grote verkiezingswinst", aldus de Boer.

Na de laatste raadsvergadering is tussen de coalitiepartijen afgesproken de samenwerking te evalueren: "Wij ervaren te weinig daadkracht om de problemen echt aan te pakken en politiek te bedrijven op een manier die past bij deze tijd", concludeert de VVD. "Daarnaast bestaan er duidelijke verschillen over belangrijke onderwerpen met een grote financiŽle omvang. Daarom beŽindigt de VVD fractie de steun aan deze coalitie."

We zijn ernstig teleurgesteld dat we niet de gelegenheid hebben gehad om er met elkaar over te spreken"
ChristenUnie Bunschoten

CHRISTENUNIE
De ChristenUnie laat in een reactie weten "volledig overvallen" te zijn door het bericht van de VVD om zich plotseling terug te trekken uit de coalitie. De partij zegt zich bewust te zijn geweest van de verschillen tussen de partijen. "Daarom kwam er ook geen dichtgetimmerd akkoord en was er ruimte voor de verschillen en de inbreng van de andere partijen."

Na het zomerreces hadden VVD en ChristenUnie een gesprek dat volgens laatstgenoemde partij. "De VVD plaatste ons direct voor een voldongen feit dat zij intern hadden geŽvalueerd en besloten hadden te stoppen met de coalitie. We zijn ernstig teleurgesteld dat we niet de gelegenheid hebben gehad om er met elkaar over te spreken."

LOPENDE ZAKEN
De wethouders laten weten dat ze aanblijven om de lopende zaken te behartigen in het belang van de gemeente Bunschoten. Burgemeester Melis van de Groep betreurt de gang van zaken.

"Dit lag niet in de lijn van de verwachting, dat op deze manier een einde is gekomen aan de coalitie. Ik hoop dat de politieke partijen op een constructieve wijze tot een nieuw bestuur komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -