Oplossing voor vastrijdende busjes laat op zich wachten

Een van de vele keren dat een vrachtwagen zich klem heeft gereden onder het viaduct
Een van de vele keren dat een vrachtwagen zich klem heeft gereden onder het viaduct © Twitter @VTHTHOR
UTRECHT - Met enige regelmaat worden bewoners van de Prins Hendriklaan in Utrecht opgeschrikt door een harde knal. Een geluid waar ze inmiddels aan gewend zijn geraakt: meestal zit er dan een bestelbus vast onder het viaduct in de straat.
Niet alleen de buurt is dat zat, de gemeente ook. Vandaag zou dit probleem worden opgelost. Dat wil de gemeente doen door op zo'n vijftien meter van het viaduct twee stalen palen te plaatsen, met daartussen een ligger waarop de maximale doorrijhoogte van twee meter veertig komt te staan. Maar waar het viaduct niet hoog genoeg is voor de bestelwagens, zijn de palen niet lang genoeg om aan de doorrijhoogte te voldoen. Ze blijken 30 centimeter te kort te zijn.
Een omwonende uit de Schilderswijk is er niet zo rouwig om dat de constructie vandaag niet wordt geplaatst: "Ik vind het maar een lelijk ding." De aannemer denkt daar heel anders over en is er goed ziek van dat de palen te kort zijn. Hij loopt heen en weer te drentelen om te horen wat ze ermee aan moeten. Verlengen of nieuwe bestellen vraagt hij zich af. De straat ligt al open en de paal ligt naast het gat waarin het moet komen. "Maak maar dicht. Vandaag gaat het niet meer gebeuren", roept de aannemer tegen zijn werknemer.
"Ze hebben gekeken of ze de palen kunnen verlengen", zegt een woordvoerder van de gemeente Utrecht. Maar dat gaat niet gebeuren. Er worden nieuwe palen besteld en de werkzaamheden worden begin oktober hervat. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de gemaakte kosten. "Die zijn voor de aannemer en leverancier."
Een oplossing voor vastrijdende busjes op de Prins Hendriklaan laat nog op zich wachten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.