Extra flitspalen in Kanaleneiland en Overvecht

© Wikipedia
UTRECHT - Utrecht gaat strenger controleren op snelheidsduivels en weggebruikers die door rood rijden en plaatst daarom drie nieuwe flitspalen. Het gaat om twee palen op de Beneluxlaan in Kanaleneiland en één in Overvecht. Daarmee komt het aantal flitspalen in Utrecht op negen.
Op de Beneluxlaan gaat het om de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en ter hoogte van de Bernadottelaan. In Overvecht wordt een flitspaal geplaatst bij de aansluiting van de Humberdreef met de Einsteindreef. Volgens de gemeente wordt er op die plekken vaak te hard en door rood gereden.

PLAATSING

De flitspalen worden naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar geplaatst. De gemeente spreekt ook nog met de politie over maatregelen op de Waterlinieweg, waar weggebruikers de maximumsnelheid vaak overtreden. Uit metingen blijkt dat de gemiddelde snelheid richting Galgenwaard op 81 kilometer per uur ligt, waar maximaal 70 is toegestaan. Ook de verkeerssituatie op het 24 Oktoberplein wordt nog nader onderzocht.
Op de Neckardreef komt ook geen flitspaal. Eind juli reed daar nog een auto met hoge snelheid een woning binnen. Omwonenden vroegen al voor dat incident om maatregelen vanwege de onveilige verkeerssituatie daar.
Overigens is het aantal ongevallen op gemeentelijke wegen in de eerste zes maanden van dit jaar afgenomen in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.