RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Minister wil speciale antidrugseenheid

PROVINCIE UTRECHT/VIANEN - Minister Ferd Grapperhaus wil een speciale brigade, die de drugscriminaliteit gaat aanpakken. Dat meldt de NOS. De suggestie werd eerder gedaan door het CDA en anderen en Grapperhaus zei vandaag dat dat idee hem erg aanspreekt.

Volgens de minister van Justitie kan dit een enorme sprong voorwaarts betekenen. Hij benadrukte dat de hele Kamer vorige week al heeft gevraagd om hard in te gaan tegen de ondermijnende criminaliteit en dat daarna ook nog eens "een verschrikkelijke moord is gepleegd". Hij verwees daarbij naar de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, gisteren in Amsterdam. Hij verdedigde de Utrechtse kroongetuige Nabil B.

Reduan B., de broer van Nabil B. werd in maart vorig jaar omgebracht bij een schietpartij in Amsterdam-Noord. Ook overwoog Ridouan Taghi uit Vianen, de meest gezochte crimineel van Nederland, officier van justitie Koos Plooij te laten liquideren. Zijn criminele vermogen is vergaard met coca´netransporten en wordt geschat op honderden miljoenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht