RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Werkhovense boer langer vast op verdenking van serie brandstichtingen

WERKHOVEN - De boer uit Werkhoven die wordt verdacht van een reeks branden op zijn eigen terrein, blijft in voorlopige hechtenis zitten. Zijn advocaat laat weten dat het voorarrest is verlengd en dat hij het niet eens is met die beslissing. Het OM bevestigt dat boer S. dertig dagen langer in hechtenis blijft.

Op 23 oktober is de eerste pro-formazitting tegen Gert S. Advocaat Tim Vis concludeert dat de raadkamer kennelijk wil wachten tot een rechter zich daar over de verdenking tegen de boer buigt. Hij vindt dat onterecht, omdat er in zijn ogen onvoldoende bewijs tegen zijn cliŽnt is.

Zo is volgens de advocaat aangetoond dat S. helemaal niet in de buurt van de branden was toen ze ontstonden. "We hebben goede hoop dat de pro formazitting tot een andere beslissing zal leiden en dat er een einde zal komen aan de voorlopige hechtenis." Volgens Vis zijn er aanwijzing dat er "kwaadwillende derden" betrokken zijn bij de reeks branden.

Een serie branden veroorzaakte vorig jaar grote onrust in Werkhoven en omgeving. Gert S. werd opgepakt op verdenking van brandstichting, maar later weer vrijgelaten. In juni dit jaar was er een nieuwe brand bij een fruitopslagbedrijf in 't Goy. Gert S. zit sinds half juli vast op verdenking van betrokkenheid bij die brand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -