RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Potentiële advocaat Nabil B. biedt zich aan, Orde prijst zijn moed

UTRECHT - De Nederlandse Orde van Advocaten vindt het aanbod van Peter Schouten om bijstand te verlenen aan kroongetuige Nabil B. "een zeer moedig besluit". De advocaat maakte vanochtend in de media bekend dat hij de rechtbank in Amsterdam heeft gemeld bereid te zijn de verdediging van B. op zich te nemen.

B. is de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi uit Vianen en zijn bende. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld, die veelal in de provincie Utrecht plaatsvonden. Een week nadat bekend werd dat Nabil B. ging getuigen, werd zijn broer geliquideerd. Afgelopen woensdag werd ook B.'s advocaat Derk Wiersum doodgeschoten.

"Het is goed om te zien dat advocaten nog steeds bereid zijn om de kroongetuige bij te staan", aldus een woordvoerder van de orde. "De moord op Derk Wiersum heeft een schok door de balie doen gaan. Advocaten moeten in alle vrijheid en veilig hun werk kunnen doen. De advocatuur zal niet buigen voor dit soort geweld. Het initiatief van Peter Schouten is dan ook zeer te waarderen."

FAMILIE
Schouten zegt zijn initiatief besproken te hebben met zijn vrouw en kinderen, schrijft BN De Stem. Hij vindt dat hij een daad moet stellen. "Het is niet gratis of pijnloos om in een mooie rechtsstaat te wonen. Het is ervoor zorgen dat gedaan wordt, wat gedaan moet worden." De strafpleiter hoopt dat veel advocaten eenzelfde aanbod gaan doen.

Overigens werd vrijdagmiddag bekendgemaakt dat de verdachte van de moord op Wiersum vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud is en niet tussen de 16 en 20 jaar oud zoals eerder werd gemeld. De politie zegt dat de vermoedelijke leeftijd is bijgesteld op basis van tips die over de zaak zijn binnengekomen. De rest van het signalement is niet bijgesteld.

MARENGO
Op 24 en 26 september houdt de rechtbank inleidende zittingen in het zogeheten Marengo-proces. Daar mag geen pers en publiek bij aanwezig zijn, liet de rechtbank vrijdagmiddag weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -