RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Utrecht moet er een stad als Eindhoven bij bouwen tegen woningnood"

1/2
UTRECHT - De stad Utrecht wil jaarlijks minimaal 4000 nieuwe woningen bouwen in de strijd tegen de woningnood. Dat staat in het woonakkoord dat vanmiddag is ondertekend door wethouders Klaas Verschuure, Kees Diepeveen en ruim tachtig partijen die betrokken zijn bij de woningmarkt. Uiteindelijk moeten er ruim 60.000 nieuwe woningen komen om het woningtekort in de stad aan te pakken.

Utrecht is komende 15 jaar van alle steden in Nederland de snelst groeiende stad, zo bleek recent uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving en het CBS. Daarom zijn er een hoop nieuwe, betaalbare woningen nodig.

"Er is een stille ramp gaande in Utrecht", zegt wethouder Verschuure. "Mensen kunnen geen woning krijgen, jongeren wachten enorm lang en moeten lang thuis blijven wonen en de wachtlijsten in de sociale sector zijn enorm. Maar ook in het middensegment is er een lange wachttijd."

EINDHOVEN
Volgens Verschuure zijn er in de regio tot 115.000 extra woningen nodig tot 2040. "We moeten er dus in Utrecht een stad als Eindhoven bij gaan maken." In de stad Utrecht gaat het om ruim 60.000 woningen.

"Waar die woningen komen weten we nog niet, dat onderzoeken we. Op dit moment proberen we 4000 tot 5000 woningen per jaar in Utrecht te bouwen. Dat is erg veel, maar dat lukt ons op dit moment nog wel. Maar het wordt wel steeds moeilijker, want we hebben ook infrastructuur nodig."

STIKSTOFBELEID
De gemeente Utrecht heeft daarom afspraken gemaakt met woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en andere partijen om de doelen te realiseren. Bijkomend probleem is de recente uitspraak van de Raad van State over het stikstofbeleid. Daardoor staan vooral woningbouwprojecten op de tocht.

"We gaan bij lopende projecten kijken of we door mogen. Als dat vertraging oploopt, dan neemt het tekort alleen maar toe. Daarom hopen we dat er snel een oplossing gevonden wordt."

"Utrecht moet er een stad als Eindhoven bijbouwen in strijd tegen woningnood"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -