Wethouder opent alternatieve werkplek bij Utrecht Centraal

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wethouder Victor Everhardt heeft vandaag de nieuwe vestiging van Creative Valley aan het Stationsplein in Utrecht geopend. Het pand is bedoeld om zelfstandigen, start-ups en creatieve corporaties bij elkaar te brengen en ze samen te laten werken. Het evenement werd feestelijk aangepakt met een band en veel confetti.
Creative Valley is een kantorenpand dat een iets andere betekentis geeft aan het principe werkruimte. Het gebouw biedt een mix aan open werkruimtes in combinaties met studio's voor teams van 4-6 personen en grote kantoorruimte tot 1500 m2. Je kunt een hapje eten in de biologische brasserie of vergaderen in een van de zes verschillende meeting rooms in het pand. Er zijn veel open ruimten en je kunt een hapje eten in de biologische brasserie die gevestigd is in het pand. Op het dak van het gebouw zijn unieke appartementen die gehuurd kunnen worden voor een periode van twee weken tot zes maanden. Deze hebben ook een dakterras met verschillende daktuinen die samen zo'n 300 vierkante meter zijn.

BEREIKBAARHEID

Volgens Klaas Bruinsma, manager van Creative Valley Utrecht CS, was het vanzelfsprekend dat er een vestiging zou komen bij Utrecht Centraal. "Onze andere locatie in Papendorp ligt erg centraal voor mensen die met de auto naar kantoor willen. Nu hebben we ook een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en waar je omringd bent met de dynamiek van het stadscentrum."
"We zien dat steeds meer ondernemers liever in het centrum van de stad willen zitten. Veel bedrijven, en vooral jonge zelfstandige ondernemers, willen niet meer aan de rand van de stad te zitten. Vroeger was dat normaal", aldus wethouder Everhardt. "Creative Valley is dus een mooi voorbeeld van deze schifting." De wethouder stelt ook dat ondernemers het fijner vinden om dicht bij elkaar hun ding te kunnen doen.
Creative Valley is samen met het Inntel Hotel, Albert Heijn en TrainMore een 24-uurs aspect op een van de meest centrale locaties van Nederland. Het idee van het complex is een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied, een smeltkroes waarin werken, wonen, winkelen, vergaderen, ontmoeten en ontspannen moeiteloos door elkaar lopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.