RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Broers die onterecht vastzaten na tramaanslag stappen naar rechter"

UTRECHT - De twee Utrechtse broers die na de tramaanslag ten onrechte werden opgepakt, stappen naar de rechter. Ze eisen nog altijd excuses van het Openbaar Ministerie, meldt RTL Nieuws vanmiddag.

De mannen werden op 18 maart opgepakt nadat een speurhond een geurspoor in de vluchtauto van Gökmen Tanis had gevonden. Dit spoor leidde naar de woning van de twee broers. De twee werden uiteindelijk vrijgelaten en bleken niets met de aanslag te maken te hebben.

Volgens de advocaat van de twee mannen was de aanhouding "volstrekt disproportioneel" en is er nog steeds geen excuses gekomen van het OM, schrijft RTL Nieuws.

Er kwam zelfs geen reactie nadat de advocaat op 25 april en 23 juli een officiële brief had gestuurd naar de officier van justitie met het verzoek om samen om de tafel te gaan. Daarom zit er niets anders op dan een gang naar de rechter. Het OM laat aan RTL weten dat is geprobeerd contact te leggen met de broers. "Maar dat is niet gelukt, vermoedelijk omdat ze op een ander adres verbleven."

Overigens gaat de zaak tegen verdachte Gökmen Tanis morgen verder. Het gaat om de tweede pro-formazitting. In ons dossier vindt u het complete nieuwsoverzicht met betrekking tot de tramaanslag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -